Guides

Hvad er non-woven/easy-up tapet?

Non-woven eller ’easy-up’ tapet er den mest brugte tapettype i dag. Den er meget nemmere at sætte op end ’gammeldags tapet’, selv for nybegyndere. Det skyldes at non-woven tapet har en filtbagside, så limen skal påføres direkte på væggen, i stedet for bag på tapetet. Non-woven er mere formstabil og risiko for krympning er minimal. Det gør det meget nemmere at sætte op og skabe et smukt resultat.

En anden af Non-wovens tapetets fordele er, at de fleste non-woven er fuldt aftagelig, hvilket betyder at det er nemt at skifte tapet når rummet trænger til nyt liv. Ved at løsne banen i et hjørne med en cutterkniv eller spatel eller lignende, er det muligt at trække tapetbanen af i et stykke, og kræver hverken tapetdamper, tapetopløser eller andet kemi.

Hvor meget tapet skal jeg bruge?

Det kan være svært at beregne tapetforbruget til et rum. Det er en god ide at bestille alle rullerne samtidig, da de så kommer fra samme produktionsbatch, så du sikres samme farvenuancer.

Der er dog en tommelfingerregel: * Ved 2,30-2,50 m til loftet (normal lofthøjde), måles væggenes længde * 2, hvilket giver antallet af baner. Ved denne højde er der ca. 3 baner pr. ruller, og er regnet ekstra tapet til mønstret tapet.

Opsætningstips

Hvis du skal sætte lyse tapeter på, er det vigtigt at væggen er ensfarvet – ellers skinner farvevariationerne igennem tapetet.

Symboler:

symboler